Alles over de MMA

Vooral in de Verenigde Staten is MMA zeer groot. Deze sport, waarbij men er in Europa nog weleens de mening op nahoud dat dit geen echte sport is, trekt tientallen miljoenen kijkers en fans aan. Het spektakel spat er vanaf en er is werkelijk altijd wat te beleven in en buiten de ring. Er wordt vaak wat schouderophalend tegenaan gekeken door ander landen en misschien wel de rest van de wereld. Toch gaan we proberen uit te zoeken wat het nu precies is dat de MMA zo ontzettend bijzonder maakt voor alle fans en al die aanhangers die keer op keer rijkhalzend uitkijken naar de gevechten die vol show en andere poespas zitten waar lang niet iedereen van gecharmeerd is.

Wat is MMA in het kort?

Het leuke aan MMA is dat het een combinatie is van meerdere vechtsporten. Om er in uit te kunnen blinken moet een vechter dus van verschillende markten thuis zijn en ervoor zorgen dat hij op al deze disciplines mee kan komen om tot de besten te gaan behoren. De veelzijdigheid van de sport maakt het mogelijk dat je als het ware veel meer mag doen dan bij al deze sporten wanneer ze apart van elkaar gedaan worden.

Het heeft een bepaalde vorm van puurheid. Een MMA vechter mag allerlei technieken gebruiken om zijn of haar tegenstander te lijf te gaan. Het is dan ook een ware titanenstrijd waarbij alleen de echte sterkste over zal blijven. Juist omdat er zo ontzettend veel mag zijn er niet heel veel grenzen en kan een vechter doorgaan totdat deze zeker weer dat een tegenstander niet snel terug zal komen of weer op zal gaan staan. Natuurlijk zijn er zoals met alles wel degelijk bepaalde regels, maar deze zijn een stuk soepeler dan toch wel bij de meeste vechtsporten het geval is.

Uit welke sporten bestaat MMA?

Wat MMA nu net zo mooi maakt is dat je zo ontzettend veel technieken kunt gebruiken en verschillende dingen kunt toepassen. Zeker de echte liefhebbers van vechtsporten zullen dit kunnen beamen en weten heel goed dat dit is waar de werkelijke charme van MMA vechten ligt. Dit geeft een gevecht daarnaast altijd wel een aantal verrassende elementen en niemand weet precies wat er gaat gebeuren. Dit dan juist omdat er zoveel geoorloofd is in de ring.

MMA is dus een mix van verschillende vechtsporten die ook nog eens uit verschillende delen van de wereld komen. Tot deze sporten behoren onder andere muay thai, worstelen, kung fu, boksen, karate en taekwondo. Binnen de MMA zijn er meerdere competities waarin onderling wordt gevochten door de besten die er zijn op ditn gebied. Het grappige is dat de meeste van deze sporten al ontzettend oud zijn en al eeuwen of millenia lang uitgeoefend worden. Toch is het samenkomen van al deze sporten tot de MMA vrij recentelijk gebeurd.

Er zijn sinds dat de MMA echt in opkomst kwam wel steeds meer regels gekomen, ondanks het feit dat dit er over het algemeen nog steeds een stuk minder zijn dan bij de meeste vechtsporten. Reden hiervoor is vooral de veiligheid van de sporters zelf omdat de sport natuurlijk al gevaarlijk genoeg is. Daarnaast wilde men destijds ervoor zorgen dat mensen de gevechten meer als een sport gingen zien en niet slechts als een vorm van entertainment en een soort hanengevecht in een kooi. Dit is na verloop van tijd dan ook steefs beter gelukt voor deze organisaties.

In verschillende landen zijn er competities waar MMA gevochten wordt. Toch werd dit pas echt heel bekend toen dit in de Verenigde Staten gebeurde. Hiermee kwam er wereldwijd meer aandacht voor de sport en werd het alsmaar populairder. In het heden zijn de vechters dan soms ook wereldberoemd en zijn er games over de MMA en wordt er grof geld betaald om een kaartje voor een goed gevecht te kunnen bemachtigen. Het lijkt er vooralsnog op dat de sport alleen maar groter aan het worden is.