Grootheden van de MMA

Iedere sport kent helden. Een sporter kan een held worden om verschillende redenen. Het meest gebeurt dat vanwege de prestaties in de sport en wat deze persoon voor de sport betekend heeft. Toch komt het soms ook voor dat het meer met randzaken te maken heeft en alles wat er om een persoonlijkheid heen speelt. Ook in de MMA zijn er een aantal ontzettend groten die door de fans op handen gedragen worden.

Bij het MMA vechten komt ook altijd een beetje show kijken en de grote sterren zelf zijn bijna nooit op hun mondje gevallen. Het spektakel begint doorgaans al voor de wedstrijd wanneer de vechters elkaar ontmoeten tijdens onder andere het persmoment. Niet zelden worden er een aantal verwensingen naar elkaar over een weer gechreeuwd en volgt er een heuse ┬┤staredown┬┤ waarbij de vechters elkaar lang en diep in de ogen kijken. Je leest hiet verder over een aantal van de grootste MMA vechters ooit.

Connor McGregor

Deze naam kent ongetwijfeld iedereen. Al is het maar omdat McGregor pas een uitstapje maakte naar de bokswereld en de stijd met de veelvoudige kampioen Floyd Mayweather aanging. Uiteindelijk moest McGregor zijn meerdere in Mayweather herkennen maar dat is niet zo gek. Deze geboren en getogen Ier is immers een MMA vechter en geen bokser. Het werd door velen dan ook als een overwinning op zich gezien dat McGregor het zo goed deed in de wedstrijd.

Matt Hughes

Deze vechter behaalde vele overwinningen op gerenommeerde tegenstanders en wist zich zodoende de boeken in te vechten als een van de besten allertijden. Het verschil met veel van zijn uitdagers in de tijd dat hij kampioen was lag hem vooral in het feit dat Hughes technisch zeer vaardig was. Zo wist hij het tegenstanders altijd enorm moeilijk te maken en was hij een tijdje eigenlijk nagenoeg onverslaanbaar. Verdeeld over meerdere periodes met tussenpozen won hij zo bijna alles wat er in de MMA voor een vechter te winnen valt. Met alle legendarische gevechten die hij uitvocht en zijn vele titels verdiende hij uiteindelijk een plekje in de Hall of Fame en dat komt hem zeker meer dan toe.

Anderson Silva

Deze man staat ook wel bekend als de spin, wat zijn bijnaam is in de MMA wereld. Volgens vele volgers en aanhangers van de sport is Silva de grootste en beste MMA vechter die er ooit geweest is. Hij won op een gegeven moment jaren achter elkaar talloze wedstrijden. Niets voor niets is dit de persoon die zich het langst achter elkaar kampioen mocht noemen. Hij was dit in totaal bij 2500 dagen onafgebroken. Kenners zeggen dat hij nog meer had kunnen winnen maar hij raakte tijdens een wedstrijd zwaar geblesseerd waarna hij nooit meer zijn oude niveau wist te halen.